Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πατάτες "τηγανητές" light!

Οι τηγανητές πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Δυστυχώς όμως είναι αρκετά παχυντικές  γιατί απορροφούν πολύ μεγάλη ποσότητα από το καυτό λάδι! Μόλις 10 κομμάτια τηγανητές πατάτες δίνουν περισσότερες από 200 θερμίδες. Και ποιος θα μείνει μόνο στις 10...

Αν δεν θέλετε να στερείστε τις αγαπημένες σας πατάτες αλλά προσέχετε το βάρος σας, δοκιμάστε να τις φτιάξετε στο φούρνο και απολαύστε χωρίς ενοχές!

Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως θα τις κόβατε για το τηγάνι.
  • Απλώστε τις πατάτες πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολα.
  • Προσθέστε ελάχιστο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήστε στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Tip
  • Αν θέλετε να γίνουν τραγανές αφήστε τις κομμένες πατάτες μέσα σε παγωμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!











1 σχόλιο: