Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σαλάτα ρυζιού µε κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα περισσεύματα από τα γιορτινά τραπέζια είναι πολλά και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης δεν πετάμε τίποτα!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει μια πολύ νόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσουμε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα που έχει περισσέψει.
Φτιάξτε την για ένα ελαφρύ αλλά πλήρες γεύμα.

Υλικά
2 φλ. τσαγ. ρύζι (για πιλάφι) βρασμένο
2 αγγουράκια µε τη φλούδα τους
2 καρότα τριμμένα
2 κλωνάρια σέλερι
1 φλ. τσαγ. αρακάς βρασμένος
1 φλ. τσαγ. καλαμπόκι βρασμένο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο

Για τη σος γιαουρτιού
1 κεσεδάκι (200 γραµµ.) γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση 

Κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ. Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε). Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε. 

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε βαθιά σαλατιέρα και προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά και το καλαμπόκι. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου και το ρίχνουμε στη σαλάτα.

Φτιάχνουμε τη σος: ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε.

Βρείτε τη συνταγή στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου  http://www.argiro.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου